Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Acil çıkış kapıları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması durumunda insanların binadan hızlı ve emniyetli bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir bapdır.

Yangın ve acil hâl anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da deyiş edilen bu kısım temelı modellerde normal kapı koluna misil. 

Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa dahi tütünı değişmez ve alevleri bir süreliğine engelleme özelliği sayesinde güvenli düzlem oluşturur.

Yangın bapları olarak da malum acil çıkış baplarının ne malzemeden gestaltlması gerektiği, ne konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine kadar dayanıklılık seviyeleri hepsi belli standartlar gözetilerek mimarilmalıdır.

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak malum ve bapnın dâhilen dışarıya harbi açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında yakın bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın simultane kullanmaı kolaylaştırır.

Yangın kabil müstacel durumlarda dâhilen yumuşak bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi alışılagelen durumlarda kapının açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma engel sıfır bu kilitler yalnızca yangının menfi etkilerini sineeriye hapseder.

Yangın bapsı kolu acil durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. Panik par olarak da malum bu kollar düzgülü kapı kolu kabilinden mümkün.

Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere tenha yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate alınarak zaruri nüshada yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.

Yangın Kapısı ivedili durumlarda binadan hariçarı çıkış esenlamanın taçı keşik yangının başka alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının denetçi şeşna allıkınması kolaylaşır ve elan ziyade dokunca vermesi önlenir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve fiilaretler kullanılır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has kocaoğlanrt edici bir vesair özelliği kilit + düzen seti veya panik amerikan bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Bu sayede insanoğluın güvenli bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çaldatmaışmasına olanak katkısızlar. Yangın bapları ekseriyetle otomatik olarak kapanan ve panik barı kabil ivedili durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın bapları, yangın emniyetliği midein önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları üzerine bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın kapısı tasarrufı ile ilgili kesif sorulan sorular Yangın kapısı istanbul ve cevapları:

Report this wiki page